Wat is lachgas?

wat is lachgas, lachgas blokker, lachgas wiki, lachgas cracker blokker, lachgas kopen blokker

Wat is lachgas en waar wordt het voor gebruikt?

Veel mensen vragen zich af wat lachgas is en waar het voor gebruikt wordt. Lachgas, ook wel distikstof(mono)oxide is een anorganische verbinding van stikstof en zuurstof met als brutoformule N2O. Het is een anesthetisch gas, dat wordt gebruikt bij verdovingen, in motoren van auto’s, voor het maken van slagroom en voor recreatief gebruikt uit een ballon.

Distikstofmonoxide is kleurloos met een licht zoete smaak. Het gas is niet brandbaar, maar het is wel een oxidator (een oxidator zorgt voor extra zuurstof bij een brand waardoor de brand heftiger wordt). Distikstofmonoxide kun je maken in een laboratorium door verwarming van ammoniumnitraat in een vuurvaste reageerbuis voorzien van een gasopvangsysteem. Hierbij komt ammoniakgas en waterstofnitraat vrij, maar door opvang onder water ontstaat door waterverdringing lachgas.

Hoe werkt het dan?

Lachgas in ballonnen valt onder de Warenwet. Dit betekent dat het legaal is voor verkoop en handel. Het gas kun je gebruiken in een ballon, wat zorgt voor een tijdelijke roes die een beetje op dronkenschap lijkt. Soms kan lachgas leiden tot een lachkick, waarvan de naam lachgas komt. De waarneming verandert, het beeld wordt wazig. Geluiden lijken te vertragen en te vervormen. Het effect duurt niet lang. Het effect wordt veroorzaakt omdat de glutamaatreceptor in je hersenen tijdelijk wordt geblokkeerd. Glutamaat is een aminozuur dat ervoor zorgt dat je hersenen goed verbindingen kunnen leggen. Met het gebruik van lachgas verstoor je dit dus.

De geschiedenis

Lachgas is in 1776 ontdekt. Het werd al snel populair in Engelse artistieke kringen. Zo is het ook bekend dat de bekende uitvinder James Watt, uitvinder van de stoommachine en uitvinder van het kopieerapparaat een enthousiaste gebruiker van het spul was. In de negentiende eeuw werd Het gebruikt op de kermis, als een attractie. Dit is over de tijd van jaren gestopt en verdwenen. Het gebruik van het gas bij operaties in ziekenhuizen en bij tandartsen bleef echter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *